Kip Kerrie

(2 pers)

benodigdheden:

  • 300 G Kipfilet
  • 400 G Bloemkoolrijst
  • 300 G Sperziebonen
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 ML light kokosmelk
  • 100 ML Amandelmelk
  • 3 EL kerriepoeder
  • 1 EL limoensap
  • 1 EL olijfolie
  • peper en zout na smaak

 

bereidingswijze:

  1. snipper de sjalotten, rasp of pers de knoflook
  2. snijd de kipfilet in blokjes en snijd de sperziebonen
  3. kruid de kipfilet met peper en zout.
  4. verhit de olijfolie fruit hierin de sjalotten.
  5. voeg de kip en sperziebonen toe bak dit 3 a 4 minuten op hoog vuur.
  6. draai het vuur laag en voeg de knoflook en kerrie toe dit bak je 2 min mee.
  7. voeg de kokosmelk, limoensap en de amandelmelk toe, roer dit goed door.
  8. laat het lekker pruttelen totdat de kip gaar is en het een goede saus structuur heeft.
  9. kook/stoom intussen de bloemkoolrijst.
  10. schep op en eetsmakelijk!

*vegetarische optie*

kip vervangen voor tempeh bereiding blijft hetzelfde